Az előítéletek könnyen tévútra vezethetnek – avagy te állsz a saját utadban?

Hálózatépítők Gyöngye interjú Csikós Ilonával, a DXN Star Ruby üzletépítőjével

Ha a jelenlegi helyzetet vázoljuk fel, az emberek többsége idegenkedik a hálózatépítéstől, közismertebb nevén az MLM-től. A DXN Star Ruby üzletépítőjét, Csikós Ilonát kérdeztük, vajon mivel tudja felkelteni azoknak az embereknek az érdeklődését a hálózatépítés iránt, akik nyitottak a változásra, de félnek meghozni a döntést, hogy belevágjanak.

icabanya– Meggyőződésem hogy az MLM-mel szemben tanúsított ellenérzés a múltban gyökeredző hamis hiedelmek, vagy elégtelen információk miatt alakulhatott ki az emberekben. Megfelelő és őszinte tájékoztatással meg lehet változtatni az MLM-ről kialakult szemléletet. Mint minden más rossz berögződés megszelídítéséhez, ehhez is kitartás, idő kell. Rengeteg csalódott, MLM sérülttel találkozok, akik hittek a hamis ígéreteknek, a munka nélküli gyors meggazdagodásban, vagy sok pénzt veszítettek az MLM-ben. Nyilván ilyen is előfordul és ez rontja a szakma hírnevét. Nem az MLM rendszer a hibás, hanem a tájékoztatás, vagy egyszerűen az ember még nem érett meg a változásra. Nem alkalmas mindenki hálózatépítőnek. Ha még kétségei vannak, nem kell meggyőzni. Egy kialakult élethelyzet majd meggyőzi.

Ezek szerint változásra van szükség ahhoz, hogy sikeres legyen valaki?

– A sikeres üzletember, Henry Ford ezt remekül megfogalmazta híres mondatában, mely így szól: “Ha ugyanazt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig ugyanazt az eredményt kapod, amit mindig is kaptál”. Úgy látom, hogy az emberek nehezen válnak meg a szokásaiktól és ez természetes emberi érzés.

Ezek szerint az emberek félnek a változástól, azért nem kezdenek el hálózatot építeni?

– Így van. A változás legtöbbször fájdalommal jár, és ez akadályozza őket. Nekünk hálózatépítőknek tudni kell kezelni az emberek félelmeit, és hogy erre képesek legyünk, rengeteg tanulásra, fejlődésre van szükségünk. Az MLM nagy hangsúlyt fektet a személyiség fejlesztésre, az önbizalom erősítésre, amire nagy igénye lenne az embereknek, hogy magabiztosabbak legyenek az élet minden területén. Nagyon sokan önbizalomhiányban szenvednek, ezért is van olyan sok negatív gondolkodású ember, és ez kihat a magánéletükre, a családi életükre, a kapcsolataikra. Félnek a kudarctól, hajlamosak az önsajnálatra, halogatnak, vagy egyszerűen másokat okolnak az életükben történő eseményekért.nemkacsa

Az emberek hajlamosak felületesen, meggondolatlanul cselekedni. Mire érdemes figyelni az első lépések megtétele előtt, hogy elkerülhessék a csalódást?

– Ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt elkezdene hálózatépítéssel foglalkozni, mindenképpen nézzen utána a cég hátterének, mennyire megbízható a marketing terve és kifizetési rendszere, mikor alapították, és mennyire stabil alapokon áll. Természetesen az is fontos szempont, hogy a termékekre milyen igény van. A tapasztalatlan szemlélő számára néha nehéz megkülönböztetni a könnyű keresetet, gyorsan nagy pénzt ígérő MLM-szerű piramisjátékot a valódi MLM-től.

Mi a hálózatépítők sikerének legfontosabb kulcsa?

– Az emberek többsége nem vállal felelősséget az életéért, döntéseiért. A sikeres hálózatépítő nem keres kifogásokat, tervez és cselekszik. Csak így képes pozitív változást előidézni a világban.

Milyen kifogásokkal találkozik, amiből mindenki magára ismerhet, és mit szokott válaszolni rá?

– Az egyik leggyakrabban felmerülő kifogás, hogy “Én nem vagyok olyan.” Én sem vagyok olyan. Nyilván képes vagyok rá, hogy bármit megtanuljak, hogy „olyan” legyek. Minden elhatározás és idő kérdése. A mi hálózatunkban még drága képzésekre sem kell költeni, mert a DXN ingyenes oktatási anyagot biztosít minden üzletépítőjének, ami online elérhető.” Van, aki azt kifogásolja, hogy drága a termék. A DXN saját kézben tart minden mozzanatot a termeléstől az értékesítésig. A One World One Market One Dragon koncepció egyedülálló a világon. Ennek köszönhetően termékeink a legkedvezőbb áron vásárolhatók meg. De nem mentegetőzök a kifogások ellen, inkább kérdéseket teszek fel, amit hagyok, hogy megválaszoljanak. pl.: “Mennyit szokott költeni az egészségére?” “Mi olcsóbb, egészségesnek maradni, vagy meggyógyulni?” “Tegyük fel, hogy a termékeink fogyasztásával pénzt kereshetne. Akkor is drágának gondolná?” Gyakori kifogás még, hogy: “Nekem nincs erre időm.” “Van heti pár óra szabadideje, amit az üzletére tud áldozni, amivel néhány év múlva a jelenlegi jövedelmének a többszörösét keresheti, akkor áldozna rá?” Az önbizalomhiányban szenvedők gyakori kifogása: “Nekem ez úgysem menne.” “A felső vonaladnak az a legfontosabb, hogy te sikeres legyél, mert anyagi érdeke fűződik hozzá. El tudod képzelni, hogy ezért mindig segíteni fog, ha segítséget kérsz tőle?” Végül a kedvencem, – bár sorolhatnám a végtelenségig a sok alibit, mert nagyon kreatívak az emberek, ha a felelősségvállalás alól kell kibújni – amikor a gazdasági helyzetre hivatkoznak. “Valóban nehéz időket élünk. A fogyasztás visszaesett. De gazdasági helyzet ide vagy oda, mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert az emberek nem a reggeli kávéjukról mondanak le elsőként.”
A problémákat senki nem oldja meg helyettünk, nekünk kell döntenünk: úszunk az árral, vagy felelősséget vállalunk a saját és mások életéért? H.Gy.

Hálózatépítők Gyöngye Hír-Levél

Both comments and pings are currently closed.

Kommentek lezárva.

Powered by WordPress | Designed by: SharePoint | Thanks to Virtual Server, Business Email Hosting and Project Server

DXN Ganoderma kávé